Edellisen päivän tähteinä jääkaappiin jäi porkkana-perunamuusia, jonka päätin hyötykäyttää rieskoihin. Tämä ohje on tosi helppo ja nopea, joskin murunen tietysti päätti herätä juuri siinä kohtaa, kun äidillä oli taikinan taputtelu rieskoiksi meneillään. Hetkinen väliin vaununheilutusta ja murunen jatkoi uniaan ja kotirouva pääsi jatkamaan puuhastelua.
3 dl porkkana-perunamuusia
1 muna tai 0,5 dl maitoa
2-3 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Taikinan ainekset sekoitetaan keskenään ja taputellaan ohueksi rieskaksi. Pistele haarukalla reikiä rieskoihin. Paistetaan 275 astetta 8-10 minuuttia. Ohjeesta tulee kaksi rieskaa. Leivinuunissa näistä tietty tulisi paljon paljon parempia, mutta kun sellaista ei ole, on tyydyttävä sähköuunin maksimitehoon. Maistuvat parhaalta lämpimänä voin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti