Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

torstai 13. elokuuta 2015

Spagettia ja kotitekoista pestoa lehtikaalista


Näin elokuussa kotimaisten vihannesten satokausi on parhaimmillaan ja tarjolla on jos vaikka mitä vihreää edulliseen hintaan. Bongasin taannoin lehtikaalipeston ohjeen Yhteishyvän ruokalehdestä ja sitä piti kokeilla nyt, kun kotimaista lehtikaalta saa edullisesti. Meidän perheessämme ei varmasti syödä liikaa kasvisruokia, kuten ei varmasti monessa muussakaan suomalaisperheessä.


Tuunasin lehden reseptiä jonkin verran ja lopputuloksesta tuli kerrassaan erinomainen. Kaksivuotias Murunenkin kehui, vaikka koko annos ei hänellä mennytkään. Tässä reseptini:

100g lehtikaalta
1 ruukku basilikaa
2 isoa valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria (ei haittaa, vaikka menee enemmänkin)
50g parmesania raasteena
2 dl manteleita
1/2 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
1 dl extra virgin oliiviöljyä

Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda manteleita hetki kuivalla pannulla. Laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa heti keitetyn spagetin kanssa. Tästä tuli niin hyvää, että ryhdyin miettimään, miksi ihmeessä meillä ostetaan tavallinen pesto valmiina? Tämän ruoan kanssa kaikkein kauimmin meni odotellessa pastan kypsymistä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti