Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

tiistai 11. helmikuuta 2020

Jooga-sukat


Sain taannoin päähäni, että tarvitsen sukat joogaamista varten. Muistelin nähneeni jossain vanhassa Novita-lehdessä ohjeenkin varpaat ja kantapäät paljaaksi jättäviin sukkiin, mutta enhän mä tietenkään löytänyt sitä lehteä mistään. Niinpä aloin neuloa ja kehittelin ohjeen siinä neuloessani.

Sukat on neulottu unelmanpehmeästä merino-alpakkalangasta, jonka olin hamsteroinut jo vuosia sitten, mutta näihin voi käyttää kyllä melkein mitä tahansa muutakin fingering-vahvuista sukkalankaa.


Neuloin varteen ja jalkapöytään tiheään palmikoita ja takasaumaan vähän leveämmän palmikon. Jalkapohjan osuus on 2o-2n-joustinta, jotta sukka istuisi hyvin jalkaan. Ohjeen koko on melko vapaa, kannattaa sovittaa matkan varrella.

Jooga-sukat

100g/420m fingering-vahvuista neulelankaa, esim. Schoeller-Stahl Fortissima Alpaka
Sukkapuikot 2,5-3 käsialan mukaan + apupuikko
Tiheys 40s ja 40 riviä on 10x10cm (mitattu venyttämättä palmikkoneulosta)

Luo 88 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle seuraavasti: 22-22-22-22. Aloita 2o-2n joustinneule ja ensimmäisen kierroksen lopuksi yhdistä neule renkaaksi. Neulo 12 kierrosta joustinneuletta.

13. kierroksella aloita neulekaavio. Toista kaavion silmukoita 1-6 14 kertaa ja neulo sitten kaavion loput silmukat. Toista kaavion rivejä 5-10.

Kun olet neulonut 12 kertaa palmikonkiertokerroksen, jatka vielä yksi rivi kaavion mukaan. Jatka vielä toista riviä kaavion mukaan puikoilla 1-3. Aloita 2n-2o joustinneule puikoilla 4 ja 1. Neulo neulekaavion mukaan puikoilla 2 ja 3. 

Kun olet neulonut puikolla 1 ja 4 yhteensä 7 kerrosta joustinneuletta, neulo ensin puikolla 1 joustinneuletta ja sen jälkeen puikoilla 2 ja 3 neulekaavion mukaan. Päättele sitten puikon 4 silmukat ja sitten myös puikon 1 silmukat kantapään aukkoa varten. 

Jatka puikoilla 2 ja 3 neulekaaviota. Seuraavaksi luo puikon 3 perään 40 uutta silmukkaa ja jaa ne kahdelle puikolle siten, että kummallakin on 20 silmukkaa. Yhdistä neule taas renkaaksi ja jatka vanhoilla silmukoilla aiempaa neulekaaviota. Aloita uusilla silmukoilla 2o-2n joustinneule. Kierroksen aloituskohtana toimii nyt uusien silmukoiden aloituskohta (eli aiemmat puikot 2 ja 3 ovat nyt puikot 3 ja 4). Jatka nyt uusilla silmukoilla joustinneuletta ja vanhoilla silmukoilla neulekaavion mukaan.

Kun olet neulonut sukan alusta lähtien 17 kertaa palmikonkiertokerroksen, jatka vielä kaksi riviä neulekaavion mukaan. Sen jälkeen aloita myös vanhoilla silmukoilla 2o-2n joustinneule. Neulo joustinneuletta 12 kierrosta ja sen jälkeen päättele kaikki silmukat.

Päättele langanpäät ja höyrytä kevyesti. Neulo toinen sukka vastaavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti