Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Banoffeeta omnomnom


Pääsiäisen jälkiruokana meillä syötiin banaani-toffee- eli banoffee-torttua. Yleensä torttu tehdään digestive-keksipohjalle, mutta minä päätin tehdä murotaikinapohjan tortulle. Arvelin, että digestive-pohjalla tortusta tulee turhan makea, mutta makeaa siitä tuli myös minun versionani. Hyväähän torttu toki oli, kahvin kanssa vei kielen mennessään - joskin päivän sokerikiintiökin tuli täytettyä samalla.

Pohja:
125 g voita
1,5 dl sokeria (tätä voisi varmaan huoletta vähentää)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja jauhot, joiden sekaan on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa, kunnes uuni lämpeää. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Täyte:
Purkillinen kondensoitua maitoa
3 banaania

Keitä kondensoitua maitoa tölkissään kolmisen tuntia. Säilyketölkin siis tulee olla koko ajan kattilassa veden peitossa ja veden kiehua. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan. Kun olet keittänyt purkkia riittävän pitkään, kaada kiehuva vesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä. Anna jäähtyä rauhassa. Huom! Kinuskikissan mukaan toffeen voi keittää hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa. Toffee säilyy yhtä pitkään kuin purkissa on päiväystä.

Kun pohja ja toffee ovat jäähtyneet, kasaa piirakka. Levitä toffee pohjan päälle ja lisää päälle viipaloidut banaanit. Tarjoa piirakka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja vahvan kahvin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti