Pohja:
125 g voita
1,5 dl sokeria (tätä voisi varmaan huoletta vähentää)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja jauhot, joiden sekaan on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa, kunnes uuni lämpeää. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Täyte:
Purkillinen kondensoitua maitoa
3 banaania
Keitä kondensoitua maitoa tölkissään kolmisen tuntia. Säilyketölkin siis tulee olla koko ajan kattilassa veden peitossa ja veden kiehua. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan. Kun olet keittänyt purkkia riittävän pitkään, kaada kiehuva vesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä. Anna jäähtyä rauhassa. Huom! Kinuskikissan mukaan toffeen voi keittää hyvissä ajoin ja säilyttää jääkaapissa. Toffee säilyy yhtä pitkään kuin purkissa on päiväystä.
Kun pohja ja toffee ovat jäähtyneet, kasaa piirakka. Levitä toffee pohjan päälle ja lisää päälle viipaloidut banaanit. Tarjoa piirakka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja vahvan kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti