Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

torstai 17. huhtikuuta 2014

Fetapiirakkaa ja siivouspäivä - arjen kuvia 2/5

Tänään meillä oli siivouspäivä. Tein viime viikolla isomman siivouksen, joten tämän viikon siivous piti sisällään imuroinnin, pölyjen pyyhinnän ja vessojen pesun. Siivouskavereista parhain on dyson, tosin on aina järkytys tyhjentää sen pölysäiliö: miten meiltä voi lähteäkin niin paljon pölyä!


Tämän päivän ruoka on taas vaihteeksi suolainen piirakka, tällä kertaa kasvisversiona.


Pohja:
3 dl täysjyvävehnäjauhoja 
3 rkl kylmää vettä
100 g voita

Täyte:
200 g fetaa tai salaattijuustoa kuutioina
1 pieni sipuli
7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuina
50 g tuoretta babypinaattia
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
3/4 tl Sitruunapippuria
1/4 tl Valkopippuria
1 tl Paprikajauhetta
2 tl Oreganoa

Pohjan ainekset nypitään tasaiseksi taikinaksi ja taputellaan piirasvuoan pohjalle. Vihannekset pilkotaan ja levitetään pohjan päälle. Lopuksi vatkataan muna rikki ja sekoitetaan joukkoon ruokakerma ja mausteet. Huom! Suolaa ei tarvitse lisätä erikseen, jotta piirakasta ei tule liian suolaista. Muna-kermaseos kaadetaan täytteen päälle. Piirasta paistetaan uunissa 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Jääkaapissa sattui olemaan juuri sopivasti aineksia ja pyöräytin piirakan ohjeesi mukaan. Tulipa herkullista! :)

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle pieni haaste jos haluat osallistua! :) http://kissanpaivat.serveblog.net/?p=243

    VastaaPoista