Perunamuusin tähteet saivat kyytiä tämän suolaisen piirakan pohjataikinana. En itse juurikaan pidä rasva-jauhopohjasta piiraan alla, etenkään, jos täytteessäkin on rasvaisia komponentteja. Niinpä päätin soveltaa ja sävelsin edelliseltä päivältä jääneestä perunamuusista ja täysjyväjauhoista pohjan tähän piiraaseen.
Pohja:
4 dl perunamuusia
3-4 dl täysjyvävehnäjauhoja
Vaivataan sopivan napakaksi. Vähän isomman muusimäärän sekaan olisin voinut heittää vielä yhden kananmunan ja enemmän jauhoja sekaan, jolloin taikina olisi riittänyt koko pellilliselle.
Täytteenä oli tällä kertaa salamisuikaleita, suippopaprikaa, salottisipulia ja parsakaalta. Näin jälkeenpäin ajatellen tomaattikin olisi ollut hyvää. Ehkä ensi kerralla sitten. Sidosaineena oli kermaviili ja kananmuna. Juustoa en halunnut tällä kertaa käyttää, ettei täytteestä tulisi liian suolainen.
Täyte:
150g salamisuikaleita
1 pienehkö suippopaprika
1 salottisipuli
1 pieni parsakaali
1 prk kevytkermaviiliä
1 kananmuna
Pippurisekoitusta
Paprikajauhetta
Pizzamaustetta
Piirakka kypsyy uunissa 200 asteessa noin 35 minuutissa.
Muistutus vielä, että arvontaan ehtii edelleen osallistua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti