Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukorttiaskarteluja

Joulukorttiaskarteluissa jatkettiin samalla teemalla kuin isänpäivälahjoissakin, eli hyödynnettiin Murusen uniikkeja leimasimia. Itse asiassa nämä kortit kyllä askartelimme ennen isänpäivälahjoja Murusen kanssa, koska halusin harjoitella jalkapohjalla leimaamista vähän t-paitaa edullisempaan materiaaliin. Väriksi hankin Sinellistä japanilaisen Tsukinekon Brilliance-leimasintyynyn, värisävy pearlescent ice blue. Tarkoitus oli, että Murusen jalanjälki näyttäisi valkoisella paperilla tontun jalanjäljeltä hangessa. Tuossa värissä on mukana aavistus helmiäisefektiä, joka jää mattapaperilla kyllä aika vaisun näköiseksi, mutta toisaalta en kauheasti blingblingistä perustakaan - edes joulukorteissa.

Leikkasin aluksi mattapintaisen valkoisen paperin hieman korttipohjaa lyhyemmäksi ja kapeammaksi. Mallasin aluksi kokoa Murusen jalkapohjaan, jotta jälki varmasti sopii hyvin. Sen jälkeen leikkasin paperin kulmat kulmaleikkurilla muotoon. Se olikin astetta haasteellisempi juttu, koska en taaskaan osannut leikata paperia riittävän suoraan. Pitäisi varmaan hankkia ihan suoraa leikkaava paperileikkuri, kun sama ongelma on vaivana myös grafiikassa vedostuspaperia leikatessa.

Kun kulmat oli saatu suht koht siedettävään muotoon, leimasin Murusen jalan leimasintyynyyn ja sitten paperiin suurin piirtein keskelle. Onneksi päätin jo etukäteen, että en ole kohdistuksen kanssa kovin pedantti, muuten olisi varmasti hermot menneet. Operaation lopuksi väri lähti ihan vesipesulla tosi helposti pois Murusen jalkapohjasta.

Seuraavaksi kirjoittelin korttien sisäkanteen valkoisella geelikynällä aiheeseen sopivan runon:
Kun tontun jäljet
taas hangella tapaat,
sydämesi joulumielelle
sä avaat.

Ilmassa voit tuntea
hämyistä taikaa:
Se toivottaa lämpöistä
Joulun aikaa!

Runon alapuolelle liimasin valkoisesta paperista paperileikkurilla leikkaamiani minikokoisia jalanjälkiä. Tämä operaatio taas muistutti minua siitä miksi askartelu ei ole hauskaa, liimaa näet tuntui olevan kaikkialla muualla kuin siellä missä piti. Yllättävän siistin näköiset niistä kuitenkin tuli.

Lopuksi viimeistelin kortit liimaamalla jalanjälkipaperit ja "Hyvää Joulua"-tarrat korttipohjan kanteen. Sitten ei muuta kuin kortit maailmalle!

1 kommentti:

  1. Todella kiva kortti. Runon pätkä on ihanan jouluinen ja sulonen.

    VastaaPoista