Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Voi murheenkryyni mikä mekko! BH16/31


Tein Muruselle mekon Noshin pinkki-oranssista norsutrikoosta Ottobren 1/2014 kaavoilla. Koko hommasta melkein tuli suuri fiasko. Onneksi vaate oli menossa oman lapsen käyttöön eikä lahjaksi. Työn jälki ei nimittäin kovin kaunista ole.

Ensiksi hermot menivät pääntiellä olevien laskosten kanssa. Kangas luirusi paininjalan alla niin, että yksikään laskostikki ei ole suora. Siksipä en tarjoa lähikuvaa yksityiskohdista. Täytyy sanoa, että ikävä tuli vanhaa kunnon Janomea, jolla ompelin teinivuosinani. Tämä nykyinen ompelukone on vitsi  siihen verrattuna. Ei olisi kannattanut olla pihi ja säästää konetta hankkiessa...

Seuraava harmituksen kohde olivat kädentiet, jotka piti ohjeen mukaan rypyttää framilon-nauhalla. Sitä ei löytynyt kangaskaupasta, joten ostin myyjän mukaan vastaavaa Prymin nauhaa. Sepä olikin niin tiukkaa, ettei sillä pystynyt mitään rypyttämään. Päädyin tekemään perinteisen lankapoimutuksen, josta tuli ihan kelvollinen.

Viimeinen harmitus tuli helmapäärmeestä, johon käytin aikaa kolme tuntia! Ompelin ja purin ja ompelin ja purin. Kaksoisneulan vasen neula päätti juuri helman kohdalla alkaa tehdä hyppytikkiä. Loppujen lopuksi langoitettuani koneen uudestaan, putsattuani siepparin ja puolapesän, sekä vaihdettuani kaksoisneulan, sain suht koht säällisen näköistä tikkiä aikaan. Ongelman syyksi en keksi muuta kuin Ikeasta ostetun langan. Kaksoisneula toimi nimittäin pääntiellä ja kädenteillä juuri niinkuin pitikin ja ainoa ero oli ompelulangassa. Eli Ikean lanka ei näköjään toimi trikoon kanssa. Lopputuloksesta tuli kuitenkin ihan kiva ja Murunenkin tuntuu pitävän mekosta.

2 kommenttia:

  1. Suloinen Murunen, mekkokin on kaunis ja toimiva, siinä voi leikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Olen itsekin tyytyväinen mekkoon, vaikka sen ompelu olikin aikamoinen tuskien taival :-)

      Poista