Tänään oli törkeän kylmä aamupäivä mökillä, joten päätimme ajella anopin luokse pitämään leivontahetken Murusen kanssa. Mökillä ei ole uunia, joten täällä leivonta rajoittuu satunnaisiin hyydyttämällä tehtyihin juustokakkuihin tai muurikkapannulla paistettuihin lättyihin.
Jääkaapissa sattui olemaan rasiallinen Philadelphia-juustoa, joten päätimme leipoa porkkanakakkua ja tuunata sitä hieman. Murunen auttaa leivonnassa mielellään sekoittamalla jauhoja ja taikinaa, sekä tietysti maistelemalla. Resepti on muokattu kinuskikissan porkkanakakkureseptistä:
3 munaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
3 keskikokoista porkkanaa (n. 4 dl raastettuna)
150 g voita
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kakkupohjan teimme 24cm irtopohjavuokaan, mutta sen voisi tehdä ihan hyvin myös syvälle uunipellille, tällöin kuitenkin paistoaika on hieman lyhyempi. Kakkupohja tehdään seuraavasti:
1) Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
2) sekoita kuivat aineet keskenään
3) sulata voi ja anna sen jäähtyä
4) vaahdota munat ja sokeri suht kovaksi vaahdoksi
5) lisää sekaan vuorotellen jauhot ja jäähtynyt voisula
6) sekoita lopuksi porkkanaraaste taikinaan ja kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
7) paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia
Kakkupohjan jäähdyttyä se halkaistaan kahtia, kostutetaan ja täytetään. Kakku kostutetaan vedellä laimennetulla mehulla ja alempaan osaan laitetaan noin 1/3 kostutukseen varatusta nesteestä. Loput kostutteesta laitetaan ylempään kakkupohjaan, koska neste valuu kakussa alaspäin.
Kakun väliin laitoimme purkillisen Mangopilttiä ja noin 1/3 tuorejuustokuorrutteesta. Loput 2/3 kuorrutteesta laitettiin kakun päälle ja lopuksi Murunen koristeli kakun mantelirouheella.
Kuorrute:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2 - 3/4 dl tomusokeria
1 prk Piltti Aurinkoinen-sosetta
Kostutukseen:
3/4 dl appelsiinimehua
1/4 dl vettä
Väliin:
1 prk Piltti Mangososetta
1/3 osa kuorrutetta
Päälle:
2/3 osa kuorrutetta
2 rkl Mantelirouhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti