Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Pikkasia pikkuleipiä

On tässä jo pidempään tehnyt mieli leipoa pikkuleipiä ja vimmaa on lietsonut kiitettävästi mm. telkkarin Koko Suomi leipoo -ohjelman edellinen jakso. No, tänään sitten päätin pyöräyttää nuhruisen ja kylmän kelin takia pikkuleipäsiä, kun murunenkin tuntui nukkuvan tyytyväisenä päiväuniaan. Ohjeeksi otin Lapin Kansassa taannoin julkaistun kanadalaisten vaahterasiirappikeksien ohjeen. Siinä taikinaa tehdessäni totesin kuitenkin, että eihän meillä ole kaapissa kaikkea tarvittavaa, joten säätämiseksihän se meni. Ylläripylläri.

Hyviä niistä tuli kuitenkin, joskin ei niissä kauheasti vaahterasiirappi maistunut ja kun kerran päätin jauhoja jatkaa rusinoilla, niin rusinoitakin olisi voinut olla enemmän. Lämpimänä olivat suorastaan herkullisia, jäähtyneenä taas... No joo, kyllähän nämä kahvin kyytipoikana menevät.

Tässä se alkuperäinen resepti:
225g voita
220g ruskeaa sokeria
1 muna
1 tl vaniljaekstraa (ihan tosi! Vanilja-aromia tällä vissiin tarkoitetaan)
9 g ruokasoodaa
500g vehnäjauhoja
235ml vaahterasiirappia
Ripaus suolaa

Ja tällainen siitä sitten tuli, kun tosiaan oli niitä puutteita havaittavissa:
225g voita
3dl fariinisokeria
1 muna
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
7 dl vehnäjauhoja
1 dl rusinoita
0,5 dl vaahterasiirappia
2 dl agavesiirappia
Ripaus suolaa

Paistetaan uunissa 175 astetta 8-12 minuuttia.

Positiivisella puolella on maun lisäksi myös se, että sainpa jääkaapista pari purnukkaa taas tyhjennettyä armaan aviomiehen iloksi. Se kun tuppaa aina valittamaan, että kerään jääkaappiin jos vaikka mitä epäolennaista purkkia ja purnukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti