Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Poron potkapaloja hitaasti hauduttaen

Tänään kaivelin aamusta pakastinta ja mietin mitä sitä laittaisi ruoaksi. Darling Husbandilta oli tullut pyyntö raivata tilaa pakkaseen, joten tein työtä käskettyä ja löysin pari pussillista poron potkapaloja. Potkapalat eivät ole sitä mureinta lihaa porossa, joten tiedossa oli kunnon slow foodia keskiviikkopäivän kunniaksi.

500g poron potkapaloja, jotka on leikattu n. 2cm paksuiksi
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
Pieni pala lanttua (n. 50g)
1 porkkana
3-6 valkopippuria
3-6 viherpippuria
3-6 mustapippuria
1,5 tl suolaa
Pari katajanmarjaa
3 dl vettä
Voita

Otin ensin valurautapadassa poropalojen pintaan väriä voin avulla. Sen jälkeen heitin sekaan pilkotut sipulit ja kuoritut valkosipulin kynnet. Sipuli saa olla aika isohkoina palasina. Kuullotin sipuleita hetkisen ja lisäsin lopuksi pataan pieneksi kuutioidut juurekset, veden ja mausteet. Lopuksi vielä kansi päälle ja uuniin hautumaan n. 2,5 tunniksi 150 asteeseen. Tästä ei muuten ruoanlaitto voi juuri helpommaksi tulla. Söimme padan keitettyjen perunoiden kera, tosin perunamuusi toimii ihan yhtä hyvin lisukkeena.

Tällainen ruoka on mieleeni erityisesti sydäntalven pakkaspäivinä, mutta teki se hyvin kauppansa lämpimänä syyspäivänäkin. Potkapaloista tehdyssä sapuskassa on se bonusmomentti, että ruokailun lopussa pääsee vielä ryystämään putkiluiden sisältä löytyvän samettisen luuytimen "jälkkäriksi".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti