Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 10. helmikuuta 2014

Järkyttävän hyvää suklaakakkua

Aloittelevan kotirouvan syntymäpäivät ovat tänään. Leivoin kuitenkin kakun jo eilispäivälle, kun meillä sattui olemaan isompi joukko sukua kyläilemässä viikonloppuna. En ehtinyt kuvaamaan kakkua valmiina, joten oheisessa kuvassa on kaikki mitä siitä jäi tälle päivälle. Voin valehtelematta sanoa, että tulipahan tehtyä järkyttävän hyvää suklaakakkua!


Tässäpä vielä resepti:

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
150g tummaa (kaakaota väh. 70%) suklaata
1,5 dl kuohukermaa
200 g voita
3 munaa

Täyte:
Vadelmahilloa
Kirsikkahilloa
Kostutukseen 3 dl vahvaa kahvia, joka on maustettu sokerilla ja lorauksella konjakkia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

Tee kuorrute sillä aikaa, kun pohja paistuu uunissa. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Paloittele suklaa ja laita se kattilaan keltuaisten ja kerman kanssa. Kuumenna seosta kiehumispisteeseen asti kokoajan sekoittaen. Jäähdytä hyvin.

Kun kuorrute on jäähtynyt, vaahdota voi ja lisää suklaa-kermaseos voivaahdon sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuorrutteen sekaan.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta kerrokset kahvi-konjakkiseoksella, HUOM! Päällimmäiseen kerrokseen eniten. Täytä toinen väli vadelmahillolla ja kuorrutteella ja toinen väli kirsikkahillolla ja kuorrutteella. Halutessasi voit käyttää myös vain jompaa kumpaa. Päällystä kakku lopulla kuorrutteella. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista.

Ohje on gluteeniton, joten se sopii myös keliaakikolle. Leipoessasi keliaakikolle, muista kuitenkin varmistaa, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.


1 kommentti: