Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Siikaa ja pääsiäisen odotusta - arjen kuvia 1/5

Sain koukkuja.blogspot.fi-blogin Annalta haasteen, jossa tulee blogata viitenä päivänä arkeen liittyvin kuvin.

Arkeeni kuuluu hyvin suurelta osin ruoanlaitto. Kotona ollessa arkiruoat alkavat helposti toistaa itseään ja niinpä yritän aika ajoin keksiä uusia ruokia. Takaraivolla jyskyttää alituisesti myös se, että kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa ja vihanneksiakaan ei meidän perheessämme varmaankaan liikaa syödä. Tänään kauhan varressa tuli onnistuminen, tämä helppo kalaruoka oli yksinkertaisuudessaan aivan loistavaa.


Siikafileet leivitetään parilla ruokalusikallisella ruisjauhoja, jotka on maustettu sitruunapippurilla ja ripauksella suolaa. Fileitä kannattaa varata yksi syöjää kohti ellei kyseessä ole tosi suurikokoiset fileet, silloin riittää vähän vähemmän. Leivitetyt fileet paistetaan voissa pannulla.

Siian lisukkeeksi tein lämpimän kasvishöystön. Siihen laitoin yhden pienen sipulin, pienen paprikan, kolme suurta tuoretta herkkusientä ja noin 50 g tuoretta babypinaattia. Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan pannulla öljyssä viipaloitujen sienten kera. Sitten lisätään pilkottu paprika ja huuhdellut pinaatinlehdet. Annetaan hautua kunnes sipuli ja sienet ovat täysin kypsiä, paprika saa jäädä hieman kovaksi. Maustetaan suolalla ja sitruunapippurilla.

Annokseen tuli lisäksi vielä salaattia ja keitettyä riisiä. Kalan kastikkeeksi riitti hyvin pieni limen lohko, mutta kermaviilikastikekin maistuisi tässä hyvin.Tänään ehdin myös istuttaa pihalle pääsiäiskukat. Naapureilla on narsissit olleet ruukuissa esillä jo ajat sitten, mutta nyt on viimein meilläkin keltaista mielenpiristystä. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan, eikö totta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti