Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 31. elokuuta 2015

Kesäkurpitsoiden invaasio - osa 1

Darling Husband ilahdutti tässä männä päivänä tuomalla töistä mukanaan kaksi massiivista kesäkurpitsaa. Oli kuulemma esimiehen puutarha kukoistanut tänä kesänä kesäkurpitsoina sen verran, että zucchineista riitti ihan jaettavaksi asti.


Kurpitsoilla oli tosiaan kokoa ja näköä sen verran, että arvelin sisuksen olevan jo kuivakkaa ja puumaista. Yleensä pyrin kaupassakin valikoimaan aina pieniä ja sieviä yksilöitä jättiläisten sijaan. Niinpä päätin tehdä osasta kakkua. Kakkutaikinan seassa mahdollista kuivuutta ei huomaa ja onpahan sitten se kakkukin mukamas vähän terveellisempää. Ainakin jos ei lasketa kaikkea voita ja sokeria...

Tein kakun vähän porkkanakakun tapaan. Kesäkurpitsa siis raastettiin hienoksi ja sekoitettiin taikinan sekaan. Kakusta tuli viehättävästi vaaleanvihreä.


Ohje on irtopohjavuokaan, halkaisija 24 cm. Tuplaamalla ohjeen, saat pellillisen.

4 dl kesäkurpitsaa raastettuna
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrute
200g tuorejuustoa
50g sitruunalla maustettua valkosuklaata

Koristeeksi pähkinä-/mantelirouhetta ja halutessasi voit laittaa kakun väliin mangososetta ja osan tuorejuustokuorrutteesta.

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi, voit valuttaa raastetta hetken siivilässä, jos näyttää kovin kostealta. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää sekaan hieman jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi. Lisää noin puolet jauhoista, raaste ja loput jauhot. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita sulanut suklaa sekaan. Levitä jäähtyneen kakun päälle (ja väliin). Ripottele mantelirouhetta kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti