Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mittatilausleggarit


Murusen vaatekaappi on huutanut jo jonkin aikaa vajetta housuosastolla. Niinpä päätin ommella parit leggingsit, joiden kaavoittamiseen kokeilin Mallikelpoisen ohjetta. Koeversion ompelin Käpysen vihreästä Käpyseni-trikoosta. Käytin kaavan mitoituksessa -2cm väljyysvaraa.


Sovituksessa huomasin, että olin mitannut istumakorkeuden Muruselta väärin ja leggarit jäivät lantiolta hyvin mataliksi, joten päätin ommella vyötärölle kuminauhakäänteen sijaan leveän resorin. Kaapista ei löytynyt vihreää resoria, joten mustalla mentiin. Lopputulos on aika kiva ja leggarit kuulemma ovat tosi mukavat jalassa.


Toiset leggingsit toteutin "pinkkivärisinä". Olihan Murunen pyytänyt pinkkejä leggingsejä jo keväästä lähtien. Materiaalina Noshin vadelmanpunainen luomujoustocollege ja -resori. Vyötärön lisäksi ompelin näihin leggareihin resorit myös lahkeensuihin. Leikkasin lahkeisiin vähän reilummin pituutta ja nythän ne ovat somasti makkaralla, kun jaloissa ei vielä ole pituutta yhtä paljoa.
Näistäkin tuli aika kivat.Tämän kokeilun perusteella voin suositella lämpimästi Mallikelpoisen ohjetta. Tein samaan tapaan leggingsit myös itselleni, niistä kirjoittelen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti