Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Verhot lastenhuoneeseen & kankaanpainantatutoriaali


Murusella on ollut ikävä iltapuuha: pitkien verhojen kiskominen sängystä käsin. Lastenhuone onkin ollut jo tovin ilman verhoja, koska kyllästyin ripustamaan ne päivittäin takaisin paikoilleen. Kokonaan verhoton huone on kuitenkin aika ankea pidemmän päälle, joten päätin tehdä verhokapan pitkien verhojen tilalle.


Kankaan ostin Ikeasta, ihan tavallista valkoista peruspuuvillaa - tosin hieman lakanakangasta vahvempaa. Kankaan alareunaan leimasin linturivistön keltaisella kangasvärillä. Leimasimen olen alunperin hankkinut Blockwallahilta korttiaskarteluja varten, mutta se sopii hyvin myös kankaanpainantaan. Alla ohjeet kankaanpainantaan.

- pese, kuivata ja silitä kangas ennen painantaa, jotta kaikki valmistuksessa käytetyt kemikaalit lähtevät pois kankaasta
- ompele kangas verhoksi (tai miksi sitten haluatkaan)
- mittaa kuvioiden paikat kankaasta ja merkitse kohdistukset kankaaseen nuppineuloilla. Itse mittasin verhoihin kuviot tasavälein siten, että mittasin verhon keskikohdan ja asetin leimasimen keskikohdan päälle. Siitä mittasin tasavälein kuvioiden paikat kohti molempia reunoja mittanauhan avulla
- sekoita väri kuppiin. Näihin verhoihin käytin valmista Textil Solid -kangasväriä keltaisena (nro 1508). Ohensin väriä vedellä, jotta se ei näyttäisi liian maalimaiselta.

- kaada väriä sieneen ja anna sen painua hetki sinne
- levitä vanha pyyhe isolle pöydälle ja aseta painettava kangas sen päälle
- kasta leimasin sieneen ja tee koepainatus paperille - jos joitain kohtia jää ilman väriä, leimasinpinta ei ole kastunut kauttaaltaan

- kun koepainatus näyttää hyvältä, kasta leimasin uudelleen sieneen ja ala painamaan kuvia kankaalle merkkien kohdalle. Muista painaa leimasinta hetki kangasta vasten kunnolla, jotta kuva siirtyy leimasimen kaikista kohdista. Kostuta leimasin uudelleen värisienessä jokaisen kuvan painamisen jälkeen.
- kun olet saanut kaikki kuviot painettua, aseta kangas kuivumaan
- kankaan kuivuttua, kiinnitä kuviot silittämällä kangas tekstiilivärin ohjeen mukaisesti

Lista tarvikkeista:
- kertakäyttökuppeja ja lusikoita värin sekoittamiseen
- pieni sieni
- leimasin (sen voi tehdä itsekin esim. raa'asta perunasta)
- mittanauha ja nuppineuloja kuvioiden paikkojen mittaamiseen ja merkitsemiseen
- tekstiiliväriä
- puuvillakangasta (esim. Verho, kassi, tyynynpäällinen)
- vanha pyyhe
- silitysrauta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti