Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

torstai 28. toukokuuta 2015

Isosiskon ristiäiseleganssia - Mekkotehtaan Katariina kokeilussa

Toinen kokeiluni Mekkotehdas-kirjan kaavoista oli Katariina-mekko Muruselle Tirpanan äitienpäivänä pidettyihin ristiäisiin. Edellisestä Matleena-mekosta oppineena valitsin tällä kertaa pykälää suuremman koon (98/104cm), jotta mekko ei jäisi samantien liian pieneksi. Kangas on Facebookin Kangashamstereista löytämääni retropuuvillaa.

Mekkotehdas ei pettänyt tässä toisessakaan kokeilussa. Tykästyin itse tähän mekkoon tosi paljon ja luulen, että teen vielä toisenkin mekon samalla kaavalla. Malli oli helppo ja nopea ommella ja kirjan ohjeet olivat selkeät. Luonnollisesti homma ei kuitenkaan mennyt niinkuin Strömsössä ja oikeanvärinen lanka loppui kesken ihan kalkkiviivoilla. Päädyin ompelemaan helmaan vielä koristeeksi valkoista ricrac-nauhaa päärmeompeleen päälle, jotta vääränvärinen ommel ei paistaisi niin näkyvästi helmapäärmeestä. Muuta tämä mekko ei sitten kaipaakaan kaverikseen kuin juhlasandaalit sekä vaaleanpunaiset sukkahousut ja juhlien ihastuttavin pikkutyttö on valmiina!

Sain äitienpäivälahjaksi lapsilta ja Darling Husbandilta vasta ilmestyneen Mekkotehdas Aikuisille -kirjan. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan kirjan kaavoja! Ensin täytyy kuitenkin ommella lapsille kesäpuvusto valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti