Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Perustopit kesäksi

Olen tässä yrittänyt pikkuhiljaa valmistautua tulossa olevaan kesään myös oman vaatekaappini osalta. Meillä suurin osa kesästä vietettäneen tällä kertaa mökillä, joten päätin, että tarvitsen pari uutta rentoa toppia pidettäväksi lyhyiden shortsien tai hameiden kanssa. Kaavan piirsin vanhasta ostotopista. 

Ensimmäiseen toppiin leikkelin viime talvena Majapuulta ostamani punaisen auringonkukkaluomutrikoon. Jotkut kankaat ovat sellaisia, että ne on pakko tilata, vaikkei ideaa käyttötarkoituksesta vielä olisikaan. Joskus vielä käy niin, ettei kangas livenä sitten puhuttelekaan samalla tavalla kuin tilatessa. Niin kävi tämän kankaan kanssa. Luulen, että syynä on punaisen ja mustan yhdistelmä, jota vielä päädyin korostamaan käyttämällä mustia resoreita pääntiellä ja kädenteissä. Sittemmin kankaasta on tullut myyntiin myös turkoosi ja keltainen vaihtoehto, jotka väreinä varmaan sopisivat minulle paremmin. Niistä olen nähnyt tehdyn kauniita kesämekkoja ja -toppeja. Tämä punainen kuitenkin sopii kivasti yhteen farkkujen kanssa, joten enköhän tälle löydä käyttöä.

Toisen topin ompelin Käpysen Roosa-trikoosta. Olin ajatellut yhdistää kankaaseen kirkkaan punaisen resorin, mutta koska kankaan rastikuvio olikin pinkki eikä punainen, laitoin pinkit resorit. Tästä topista tein hieman lyhyemmän kuin auringonkukkatopista. Roosa-trikoo on materiaalina napakampaa kuin tuo auringonkukkatrikoo, joka on ihanan pehmoista. Kummatkin ovat kuitenkin mukavia kankaita ommella ja pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti