Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

lauantai 23. toukokuuta 2015

Terapiaompelua

Ommellessa ja kangaspaketteja netistä ostaessa nurkkiin kertyy välillä pieniä kankaanpaloja, joista ei saa tehtyä oikein mitään järkevää. Minullekin niitä on ehtinyt jo kertyä, joten otin tässä yhtenä päivänä asiakseni hyötykäyttää nämä epämääräiset palaset kestotiskirätteihin. Tiskirättien ompelu on aivan mahtavaa terapiaompelua - pää nollautuu hyvin rättejä ommellessa, mutta homma on niin helppoa, että sen kanssa harvemmin tulee ongelmia eteen. Sen kun surauttaa rätin ympäri saumurilla.

Rätin toinen puoli on joustofroteeta, jonka karkealla pinnalla saa hyvin hangattua kuivuneet tahrat irti. Toinen puoli taas on Marimekon raitatrikoosta. Molemmat kankaat kestävät pesun 60 asteessa, joten liinat saa pestyä raikkaiksi tarvittaessa. Rätteihin voi hyvin käyttää myös vanhat pyyhkeet, paidat jne.

Tällä kertaa terapia-annos oli 35 tiskirättiä. Osa niistä jää omaan käyttöön, osan annan siskolleni, joka jo jokin aika sitten pyysi minua ompelemaan niitä. Loppu kasa menee Murusen päiväkodin kevätriehaan arpajaispalkinnoiksi. Ne palat, mitkä eivät enää rättiinkään riittäneet, keräsin pussiin talteen. Pussin joskus täyttyessä, vien sen päiväkotiin askartelutarpeiksi lapsille.

Olin niin reipas, että merkitsin rätteihin myös pesuohjeen - eiväthän ne kestä käytössä, ellei niitä pese välillä. Samalla tuli kokeiltua tekstiilileimasinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti