Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Isänpäiväaskartelua

Tänään ohjelmassa oli isänpäiväaskartelua Murusen kanssa. Teimme isälle ja ukille t-paidat, joita koristavat Murusen pienet jalan- ja kädenjäljet. Idean tähän sain Verskin valtakunnasta

Olin ostanut jo hyvissä ajoin t-paidat ja pessyt ne valmiiksi. Yleensä uusissa vaatteissa tahtoo olla tekstiilinkäsittelyaineita, jotka on hyvä pestä ennen kankaanpainantaa pois, jotta kangasväri tarttuu kunnolla. Silitin vielä paidat, jotta saisimme siistiä jälkeä aikaan. Rypyt tahtovat näkyä painojäljessä ainakin silkkiä työstäessä.

Tässä lista tarvikkeista:
- puuvillainen t-paita, mieluiten 100% puuvillaa. Väri ei tartu tekokuituun niin hyvin
- kangasväriä
- sanomalehtiä työpöydän suojaamiseen
- leivinpaperia paidan väliin, jotta painettu osa ei tartuta väriä takakappaleelle
- kertakäyttöastioita ja veitsiä värin sekoittamiseen

Meillä käytössä olivat Schjerningin Textil Solid -värit, jotka ovat myrkyttömät ja vesiliukoiset. Värejä voi sekoittaa keskenään ja elävämmän lopputuloksen saa käyttämällä useampaa väriä. Sekoitin keltaista ja punaista keskenään, mutta en täysin tasaiseksi oranssiksi. Lisäsin väriin myös hieman vettä läpikuultavan sävyn aikaansaamiseksi.


Murusen riisuin kankaanpainamisen ajaksi vaippasilleen, jotta siivottavaa olisi vähän vähemmän. Sitten ei muuta kuin Murusen jalkaa väriin ja kankaalle. Täytyy sanoa, että kädenjälkiä en painanut kuin toiseen paitaan, koska se oli melko vaikeaa ilman avustajaa. Murusen käsi pyrki nyrkkiin koko ajan ja lopulta väriä oli lapsen kainalossa asti. Murunen saikin kunnon pesun askartelun lopuksi. Lopuksi roiskin väripisaroita pitkin paitaa. 

Värin kanssa työskennellessä kannattaa olla nopea. Itse painamisessa ei mene kauaa ja kun pesee sotkut samantien, selviää vesipesulla, kun väri ei ehdi jämähtää. Sekoitusastioiden ja välineiden on hyvä olla kertakäyttöisiä, jotta ne voi heittää suoraan roskiin, kun työ on valmis. Tämä väri oli sinänsä kiva, kun se lähti kostealla pyyhkimällä myös pöydän pinnasta. Väri kiinnitetään kankaaseen silittämällä sen jälkeen, kun se on kuivunut. Valmistaja lupaa, että väri kestää konepesua 40 asteessa. 


3 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla ja kiitos ohjeista. Taidan kokeilla jotakin tässä lähiaikoina. Tervetuloa vierailemaan blogissani silimukointia.blogspot.fi. Kirjoita blogin nimi murteella. Sielä on myös arvonta menossa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista! Mukava huomata, että näitä juttuja lukeekin joku :-)

    VastaaPoista