Lihakeiton kanssa on kaksi sääntöä, jotka on hyvä tietää, jotta lopputulos on taivaallisen hyvää:
- Hanki kunnon luullista keittolihaa. Luuttomasta tulee vain paha mieli (ja keitto)
- Käytä riittävästi aikaa keittämiseen. Lihakeitto ei ole pikaruokaa kuin vasta toisena päivänä.
Ainekset:
n. 400 g luista keittolihaa (esim. Nauta, hirvi tai poro)
5 isoa perunaa
1 iso porkkana
1 sipuli
n. 50 g mukulaselleriä
n. 50 g lanttua
5 mustapippuria
5 maustepippuria
5 valkopippuria
1,5 tl suolaa
Sopivia mausteita, jos haluaa hifistellä:
Sopivia mausteita, jos haluaa hifistellä:
Pieni pala purjoa
Nippu tuoretta persiljaa
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua lipstikkaa
Näin sitä sitten tehdään:
- laita lihat kattilaan kiehumaan runsaan veden kanssa
- kuori pinnalta vaahto pois
- anna kiehua tunti hiljaisella tulella
- lisää veteen pilkottu sipuli, pippurit ja suolaa (myös laakerinlehti, jos sellaista haluat käyttää)
- anna kiehua toinen tunti
- ota lihat pois liemestä, poista luut ja pilko liha suupaloiksi. Laita lihat takaisin kattilaan
- lisää kuoritut ja pilkotut vihannekset seuraavassa järjestyksessä: porkkanat, lanttu, selleri, perunat
- keittele 10 minuuttia
- lisää pilkottu purjo (jos sellaista haluat käyttää) ja yrttimausteet
- keittele vielä toiset 10 minuuttia
- syö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti