Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kirjoneulesukat

Tämä työ tuli aloitettua joululoman viime metreillä ja viimeisteltyä eilen. Nämä kirjoneulesukat Novitan Nallesta lähtevät onnittelukortin kera anopille. Anoppi on varsin taitava neuloja itsekin, mutta minusta on ainakin mukava saada lahjaksi sukkia, vaikka itsekin osaan niitä neuloa. Jostain syystä muiden neulomat, lahjaksi saadut sukat ovat paljon mieluisammat pitää. Oletteko samaa mieltä?

Sukissa on käytetty 3,5 nron puikkoja, lankaa meni noin 100g. Silmukoita yhteensä 56, eli 14 per puikko. Kuvion korkeus 40 riviä. Kuvion piirtelin itse ruutupaperille, eikä siinä mitään kovin ihmeellisiä ole. Vähän vinoraitaa, ristikuviota, ruutuja ja kolmioita. Kuviot eivät näy kovin selvästi, koska lanka on pätkävärjättyä (Nalle Kukkakedon jämiä).

Sukanvarteen kuvion saa menemään tasan, kun piirtää kuviokerrat siten, että koko varren silmukkamäärä jaettuna kuvion leveimmän kohdan silmukkamäärällä antaa lopputulokseksi tasaluvun. Eli tämän sukan silmukkamäärään sopivat kuviot, jotka ovat joko 2, 4, 7, 8 tai 14 silmukan levyisiä. Olisi kyllä kiva jakaa myös kuvion ruutupiirros blogin lukijoiden kanssa, en vaan ole vielä keksinyt keinoa millä sen saisi toteutettua niin, että se myös näkyisi kunnolla. Vinkkejä? Löytyyköhän jotain ilmaista ohjelmaa, jolla sen saisi piirrettyä puhtaaksi.

Kirjoneule alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin. Nämä olivat varsin mukavat sukat neuloa. Huomasin, että neule sujuu parhaiten kuljettamalla yhtä aikaa kumpaakin lankaa etusormen päällä, ei tarvitse pyöritellä keriä edestakaisin. Neulon normaalisti aika tiukkaa, joten kirjoneuleen kanssa joudun olemaan hyvin "helläkätinen", ettei lanka lähde kiristämään liikaa kuvion takana.

1 kommentti: