Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Uunipuuroa

Tänä aamuna tein pitkästä aikaa aamiaiseksi uunipuuroa ohrasuurimoista. Ohrauunipuuro on sen verran slow foodia, etten kovin usein saa aikaiseksi tehdä sitä. Koko operaatiohan alkaa jo edellisenä iltana laittamalla suurimot likoamaan veteen yön ylitse. Riisistä uunipuuro tulee vähän pienemmällä vaivalla, joskin jos havittelee uunipuuroa aamupalaksi, on parasta herätä riittävän aikaisin laittamaan se uuniin. Puuro näet vaatii vähintään parisen tuntia haudutusta uunissa, vaan odotus kannattaa kyllä, sen verran herkkua uunissa hautunut ohra- tai riisipuuro on. Oman puuroni söin kotitekoisen karviaishillon kera, mutta kyytipoikana menee hyvin myös voisilmä, marjat sellaisenaan tai lusikallinen hunajaa.Uunipuuro:
3 dl ohrasuurimoita
1,5 l täysmaitoa
Nokare voita
Suolaa

Liota ohrasuurimoita noin litrassa vettä yön yli, kaada liotusvesi pois. Voitele iso uunivuoka ja laita vuokaan suurimot, maito ja suola. Hauduta 150-175 asteisessa uunissa kunnes puuro on valmista (2-3 tuntia). Riisistä voit tehdä vastaavan korvaamalla ohrasuurimot puuroriisillä, riisiä ei tarvitse liottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti