Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ulvova pipo

Joululoman aikana innostuin neulomaan pitkästä aikaa pipon. Pipo on neulottu Novitan Nallesta, ohje on omasta päästä ja ulvova susi on napattu täältä. Pipo on aikuisen kokoa ja aika löysän mallinen.

Tässäpä ohjetta:
Luo 132 silmukkaa nro 3,5 puikolle. Jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 33s per puikko. Neulo 3o, 3n joustinneuletta ensimmäinen kierros ja yhdistä neule renkaaksi. Neulo 3o, 3n joustinta 4cm. Kun joustin on valmis, jatka sileää oikeaa. Neuleen ollessa 20cm pitkä, aloitetaan kavennukset. Neulo jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2s oikein yhteen. Näin kierroksella kaventuu yhteensä 8 silmukkaa. Toista kavennukset joka 4. kierroksella. Kun jäljellä on enää 36s, neulo vielä kolme kierrosta ja sen jälkeen vedä lanka loppujen silmukoiden läpi. Vedä lanka kireälle.

Lopuksi kirjo neulalla kuvio pipoon haluamallesi kohdalle silmukoita jäljentämällä.
3 kommenttia: