Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

torstai 22. tammikuuta 2015

Joululahjaompeluita osa 2


Tässä näytillä toinen erä Muruselle pukinkonttiin ompelemistani vaatteista. Kaksi peruspaitaa trikoosta. Krokotiilipaidan kankaat ovat Noshilta ja vaaleankeltaisen paidan kangas taas on Sampsukasta jo ajat sitten tilattu. Kumpikin paita sopii kivasti yhteen niin ikään joululahjaksi tekemieni velourhousujen kanssa. Kaava on sama peruspaidan kaava Ottobresta kuin kirsikkapaidassakin, koko 92cm. Oli hauska huomata joulun jälkeen seuraamistani blogeista ja Facebookin ompeluryhmistä, että monella muulla oli ollut täsmälleen sama idea krokotiilikuosin ja raidan yhdistämisestä.

Ompelin myös Darling Husbandille paidan joululahjaksi. Mieheni on pitkä, hoikka ja pitkäkäsivartinen, joten istuvien valmisvaatteiden löytäminen tuottaa joskus tuskaa - etenkin, jos on pitkähihaisesta vaatteesta kyse. Niinpä ompelin hänelle pitkähihaisen t-paidan mittojen mukaan. Otin paidan kaavan hänelle hyvin istuvasta tavallisesta t-paidasta ja mittasin hihan pituuden eräästä toisesta paidasta. Pääntien tein v-aukkoiseksi ja huolittelin sen sisävaralla. Kangas on Käpyseltä Herra Hirsi -trikoota. Ihanan pehmeää päällä! Harmittelin, että kangas on myyty loppuun - olisin nimittäin tehnyt tästä itselleni mekon. Kuosi sopii hyvin aikuisen miehen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti