Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 5. tammikuuta 2015

Vauvalahja vastasyntyneelle

Tämä ompelus on jo muutaman kuukauden takainen. Sisareni sai esikoisensa juuri kesän helteiden alla ja toiveena vauvalahjaksi oli pehmuste äitiyspakkauksen laatikkoon. Niinpä ompelin eräänä hellepäivänä tällaisen.


Olimme suurimman osan kesästä mökillä ja minulla ei tietenkään ollut mahdollisuutta sovittaa pehmustetta suoraan laatikkoon. Mitatkin jouduin ottamaan Kelan sivuilta suoraan ja kun sitten valmista pehmustetta sovitettiin paikoilleen, totesimme, että Kelan sivuilla annetut mitat ovat laatikon sisä- ei ulkomitat. Ulkopuolen kangas siis jäi liian lyhyeksi, mutta onneksi sisäpuoli pehmusteineen sentään oli oikean kokoinen.

Pehmusteen tekeminen oli aika helppo homma. Leikkasin kankaasta ja levyvanusta sisäpuolelle palaset Kelan sivujen mukaan aika tarkkaan. Levyvanun leikkasin yhtenä palasena. En jättänyt juurikaan saumanvaroja, koska ajattelin, että sisäosa saa olla vähän pienempi kuin laatikko ja oletus oli tosiaan, että sivuilla puhuttiin laatikon ulkomitoista. Ulkopuolelle tulevaan osaan leikkasin sentin saumanvarat ja lisäksi tein kulmiin sisäosan kankaasta kolmion muotoiset kiilat, jotta päällypuoli asettuisi siististi paikoilleen laatikon päälle. Kiilan leveys alareunasta on n. 18cm ja leikkasin kiilat tasasivuisen kolmion muotoon.

Itse ompeleminen oli nopea homma. Kasasin ensiksi sisäpuolen kangasosat, kiinnitin siihen levyvanupehmusteen, sitten ulkopuolen ja lopuksi yhdistin molemmat.

Lopputuloksesta tuli ihan kiva siihen nähden, että melkein pilasin kankaat jo ennen ompelua. Ulkopuolen kangas nimittäin värjäytyi esipesussa ensin punaiseksi ja sitten, kun laitoin sen uudelleen pesuun tahranpoistoaineen ja värinkeruuliinan kanssa, muun pyykin seassa oli jotain tummanruskeaa, joka värjäsi sen uudelleen. Kolmas pesu onneksi poisti värjäymät kokonaan ja kangas oli vielä käyttökelpoinen. Loppu hyvin kaikki hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti