Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

perjantai 6. helmikuuta 2015

Mamma-alkkarit

Tänä aamuna päätin kokeilla tehdä äitiysalushousut itselleni. Suurin osa tavallisista alushousuistani on käynyt vyötäröltä sen verran ahtaiksi, että käytössä olevien alushousujen määrä on pienentynyt muutamaan hassuun pariin. Kun tässä on enää muutama viikko raskautta jäljellä, en raaskisi ostaa kovin monia uusiakaan mammakalsareita. Jostain syystä kaikki, mihin voi liittää etuliitteen "äitiys-" hinnoitellaan melkein tuplaksi sen, mitä vastaava normaali tuote maksaa.

Kaavan otin vanhoista äitiysalkkareistani. Kangas on Stenzon singlejersey-trikoota, jota kulkeutui minulle pieni palanen jonkin isomman kangaspaketin mukana. Olen tuota palasta pyöritellyt jo pidemmän aikaa keksimättä siitä mitään Muruselle, joten päätin sitten käyttää sen tähän kokeiluun. Pala oli liian pieni, jotta siitä olisi saanut kokonaista vaatetta Muruselle, enkä oikein löytänyt sopivaa kangasta mihin olisin sen voinut yhdistää. Trikoo on hyvin miellyttävän tuntuista ohutta puuvilla-elastaanitrikoota, joten se sopii vallan mainiosti alushousuiksi.

Vyötäröllä on joustopitsi, jonka olen taannoin ostanut Eurokankaan löytölaarista. Ompelin pitsin kiinni kaksoisneulalla, mutta jousto-ommel olisi toiminut varmaankin paremmin näissä housuissa. Nyt vyötärö ei oikein jousta ihanteellisesti. Ehkäpä päädyn ratkomaan pitsin irti ja ompelemaan sen uudelleen. Melkein hyvät siis tuli, mutta ei ihan priimatavaraa vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti