Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

torstai 26. helmikuuta 2015

Pienen pienelle nukkujalle

Reilu viikko on taas ehtinyt vierähtää edellisestä päivityksestä, vaikka päivitettävää kyllä löytyisi tällä hetkellä vaikka kuinka paljon! Olen päättänyt ottaa äitiyslomasta kaikki tehot irti ennenkuin pikku kakkonen syntyy ja ompeluita on syntynyt kuin liukuhihnalta.

Mieltäni on kaivellut jo jonkin aikaa se, etten ole ehtinyt tehdä mitään uudelle tulokkaalle. Myönnettäköön, en minä Murusellekaan kauheasti tehnyt ennen syntymää, ainoastaan yhden neulepuvun. Pikku kakkosen osalta kuitenkin kunnostauduin eilen ja tänään ja ompelin unihaalareita oikein kaksin kappalein! Nyt voinkin hyvällä omatunnolla todeta, että vauva saa luvan tulla ihan minä päivänä vain. Laskettu aika oli eilen, joten ei siihen enää kauaa mene...


Kaava on Ottobresta 6/2012 Nukkumatti ja koko on molemmissa 56cm. Kuvasta kuitenkin huomaa, miten majavakuosinen haalari on aavistuksen verran isompi kuin omenahaalari. Se johtuu siitä, että leikkasin omenakuosiseen pukuun hieman kapeammat saumanvarat ja lyhyemmät lahkeet. Kaava oli mitoitukseltaan mielestäni aika reilu.

Astuin näiden ompeluiden myötä taas uudelle alueelle, nimittäin jumpsuittien ihmeelliseen maailmaan. Nämä olivat ensimmäiset ompelemani haalarit ja onnistuivat suht hyvin. Mitä nyt vetoketjun kanssa jouduin takkuamaan. Syynä sama kuin pupuneulostakin kanssa: koneeni vääntö ei riitä ompelemaan vetoketjun tikkauksia siististi. Niinpä päädyin jättämään vetoketjun tikkaukset kokonaan pois - ei niitä kyllä oikeastaan tarvitakaan yöppärissä.


Majavakangas on Lillestoffin luomutrikoota ja hihojen raitakangas on Eurokankaan palalaarista. Omenahaalarin kankaat taas ovat Noshin ihanaa luomutrikoota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti