Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

maanantai 2. helmikuuta 2015

Tekstiilikaksoset

Ostin taannoin Noshin kangasalesta pätkän jacquard-neulosta. En ole aiemmin neuloksesta ommellut, joten minulla ei ollut selvää ajatusta mitä kankaasta tekisin. Kun kangas sitten saapui postissa ja sain sen hypisteltäväkseni, oli selvää, että teen siitä talvimekot sekä itselleni että Muruselle.


Murusen mekko on ommeltu Ottobren 1/2014 kaavalla Blue Orange, koko 92cm. Alkuperäinen malli oli tehty velourista, mutta neulos toimi tälle kaavalle myös todella hyvin. Resorikanttausten sijaan huolittelin pääntien ja kädentiet sisäpuolelle lähes kokonaan jäävällä resorilla. Kapea valkoinen raita resoreista antaa mielestäni mekolle mukavan raikkaan ilmeen. Malli oli tosi nopea ja helppo ommella, sopii hyvin myös aloittelevalle ompelijalle.


Murunen ihastui mekkoonsa kovasti. Mekko on "ihanan pehmoinen" ja se piti laittaa heti seuraavana päivänä päälle päiväkotiin.


Oman mekkoni kaava on muokattu taannoin ompelemani jääkukkamekon kaavasta. Tein yläosaan poikkisauman rintojen alle ja lisäsin muotolaskokset. Hameosan rypytin ylhäältä framilonilla, mutta helmaan tein perinteisen lankapoimutuksen, koska en ollut ihan tyytyväinen framiloniin.


Lisäksi halusin omaan mekkooni taskut. En ole yleensä onnistunut taskujen kanssa, mutta näistä tuli aika hienot, vaikka itse sanonkin.


Yläosa ei mekostani onnistunut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Istuvuus ei ole paras mahdollinen. Tässä tilanteessa kuitenkin, kun maha vielä kasvaa, on parempi, että mekko ei ole liian napakka. Istuvuuttahan ehtii korjata sitten sen jälkeen, kun maha on poissa. Tässäkin mekossa ajatuksena siis oli tehdä äitiysvaate, joka toimii myös raskauden jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti