Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Grafiikan töitä BH29/31

Yksi rakkaimmista taideharrastuksistani on metalligrafiikan tekeminen. Innostuin postaamaan aiheesta vieraillessani eilen Tapiolan taidelainaamossa, jossa törmäsin grafiikan opettajaani. En ole Murusen syntymän jälkeen päässyt grafiikkaa tekemään. Syksyllä en uskaltautunut ilmoittautumaan grafiikan kurssille, koska Murunen ei olisi vielä pärjännyt kuutta tuntia kerrallaan ilman äitiä. Ehkäpä ensi syksynä pääsen taas taiteilemaan.

Grafiikan tekeminen on käsityötä parhaimmillaan aina laatan työstämisestä itse kuvan vedostamiseen. Koko prosessissa on monta työvaihetta ja lopputulosta ei voi tarkkaan ennustaa, se on aina jossain määrin yllätys! Grafiikan tekemisessä, jos missä, oppii kyllä kärsivälliseksi.

Tässä muutamia tekemiäni töitä, niitä omasta mielestäni onnistuneita siis...

Tämä työ oli hääkutsussamme keväällä 2012. Pidän tässä työssä erityisen paljon tunnelmasta ja valosta. Tekniikkana etsaus, akvatinta ja kuivaneula.

Tämän työn taas annoin ystävälleni Minnalle tupaantuliaislahjaksi. Minnalla on myös bostoninterriereitä ja tämä "Odotus"-niminen työ ilahdutti kovasti. Myös tämän työn tunnelma on mielestäni varsin onnistunut. Tämäkin on tehty etsaamalla ja akvatintalla.


Nimetön hevonen oli ensimmäisiä grafiikan töitä, jossa käytin akvatintaa. Hevosen kaulan alla oleva suttu on yksi metalligrafiikan tekemisessä tutuista yllätyksistä.

Tämä koira taas on hyvä esimerkki siitä, miten helppoa on laittaa kuvaan liikaa yksityiskohtia.
Tällä postauksella osallistun myös Silmukan Saalistus- ja Pipon Ytimestä -blogien Silmukan Ytimestä -haasteeseen. Haasteen aiheena oli tällä kertaa lempieläin. Hevoset ja koirat ovat aina olleet suosikkejani, joten ehkä tämä kelpaa, vaikka työt eivät tämän kuun aikana olekaan syntyneet, vaan aiemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti