Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Suolainen piiras perunapohjalle BH26/31

Perunamuusin tähteet saivat kyytiä tämän suolaisen piirakan pohjataikinana. En itse juurikaan pidä rasva-jauhopohjasta piiraan alla, etenkään, jos täytteessäkin on rasvaisia komponentteja. Niinpä päätin soveltaa ja sävelsin edelliseltä päivältä jääneestä perunamuusista ja täysjyväjauhoista pohjan tähän piiraaseen.

Pohja:
4 dl perunamuusia
3-4 dl täysjyvävehnäjauhoja

Vaivataan sopivan napakaksi. Vähän isomman muusimäärän sekaan olisin voinut heittää vielä yhden kananmunan ja enemmän jauhoja sekaan, jolloin taikina olisi riittänyt koko pellilliselle.

Täytteenä oli tällä kertaa salamisuikaleita, suippopaprikaa, salottisipulia ja parsakaalta. Näin jälkeenpäin ajatellen tomaattikin olisi ollut hyvää. Ehkä ensi kerralla sitten. Sidosaineena oli kermaviili ja kananmuna. Juustoa en halunnut tällä kertaa käyttää, ettei täytteestä tulisi liian suolainen.

Täyte:
150g salamisuikaleita
1 pienehkö suippopaprika
1 salottisipuli
1 pieni parsakaali
1 prk kevytkermaviiliä
1 kananmuna
Pippurisekoitusta
Paprikajauhetta
Pizzamaustetta

Piirakka kypsyy uunissa 200 asteessa noin 35 minuutissa.

Muistutus vielä, että arvontaan ehtii edelleen osallistua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti