Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ompelijan uskollisimmat apurit BH21/31

Jokaisella ompelijalla on muutama tarpeellinen työtoveri. Tässä minun tärkeimmät apulaiseni ompelutöissä kuvin:

Ehdottomasti tärkein apulaiseni ovat Fiskarsin kangassakset. Ompelusta ei tule yhtään mitään, jos sakset ovat huonot ja tylsät. Asiaan kuuluu, että kangassaksilla ei leikata mitään muuta kuin kangasta, jotta ne eivät menisi pilalle. Omat kangassakseni olen merkinnyt kanttinauhan pätkällä, jotta ne eivät sekoittuisi muiden saksien kanssa. Tosin viime aikoina olen varmuuden vuoksi myös säilyttänyt niitä piilopaikassa, ettei muille perheenjäsenille tulisi kiusausta käyttää niitä esimerkiksi paperin leikkaamiseen.


Toiseksi tärkein apulaiseni on mittanauha, joita minulla on varmuuden vuoksi useita. Niinkuin kuvasta näkyy, tämäkin on päistään jo aika kulunut. Ommellessa pitää mitata vähän väliä jotain, siksipä näitä on hyvä olla useampi. Mittanauha kun tuppaa aina olemaan hukassa, kun sitä tarvitsee.
Kolmanneksi tärkeimmällä sijalla tulevat koneet, vaikka niitä aina välillä parjaankin. Totuus on, että kyllä saumuri ja ompelukone molemmat ovat tarpeellisia ja hyödyllisiä kapineita ommellessa. Etenkin tuohon saumuriin olen tykästynyt kovasti. Mitkä ovat sinun tärkeimmät apurisi käsitöitä tehdessä? Neuloessa tai virkatessa osa tarpeellisista tavaroista on samoja kuin ommellessakin, mutta muitakin tietysti on. Neuloessa ei liene hyvien puikkojen voittanutta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti