Tietoja minusta

Aloitteleva kotirouva on 38-vuotias äitiyslomalainen. Kotonani häärää 05/13 syntynyt esikoinen Murunen, 03/15 syntynyt kuopus Tirpana, Darling Husband sekä kaksi nelijalkaista lasta. Blogini painopiste on ollut käsityö- ja askartelujutuissa, viime aikoina pääasiassa ompeluaiheissa.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Se puuttuva viherpeukalo BH10/31

Mielestäni viherkasvit kotona lisäävät viihtyvyyttä huomattavasti. Niinpä minäkin sinnikkäästi ylläpidän (hoidosta ei voi puhua parhaalla tahdollakaan) oheisissa kuvissa olevia kasviparkoja. Tässäpä limoviikunani, jonka otin mukaan pienenä pistokkaasta kasvatettuna taimena, kun muutin pois kotoa vuonna 1997:

Kokoa se on kasvanut hurjasti näiden 17 vuoden aikana, mutta eihän hän kovin hyvinvoivalta näytä?

Tässä taas palmuvehka tai zamioculcas, jonka ystäväni Pirjo toi minulle tupaantuliaislahjaksi vuonna 2002:
Hän oli huomattavasti komeampi muuttaessaan luokseni. 

Parhaiten meillä on menestynyt itse ostamani pullojukka. Eli sanonta, jonka mukaan huonekasvit menestyvät vain jos ne on saatu lahjaksi tai varastettu, ei pidä paikkaansa ainakaan meillä.

Eikä kyse ole siitä etteikö näitä kavereita olisi hoidettu. Parhaani mukaan olen yrittänyt muistaa vaihtaa mullat vuosittain ja kastellakin aina joskus. Ehkä kuitenkin palmuvehka on saanut sitä juomaa liian usein ja limoviikuna liian harvoin? Jokin ei kuitenkaan toimi. Ehkä ongelmana on puuttuva viherpeukalo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti